Met Qatar Airways naar Doha

Met Qatar Airways naar Doha

Ik was twee dagen in Doha, de hoofdstad van Qatar. Dit jaar vond daar het WK voetbal plaats, wat ook te zien is aan de zeer levendige bouwactiviteit. Dat was echter niet de reden van mijn verblijf, want voetbal is niet een van mijn passies. Er waren echter twee echt dwingende redenen om een ​​tussenstop te maken in Doha. Aan de ene kant mocht ik mijn reis naar Thailand beginnen met Qatar Airways en de vlucht gaat onvermijdelijk via Doha. Het lag dus voor de hand om het aanbod +Qatar te testen. Dit biedt een gratis nacht of twee nachten in een geselecteerd hotel tegen een speciale prijs. +Qatar aanbieding

Mij ​​overkwam echter een ongelooflijke faux pas en ik boekte geen multicity-ticket dat hiervoor nodig was, maar twee enkele vluchten. Meer wil ik er niet over vertellen want ik erger me er nog zo aan dat mij als zeer ervaren reiziger zoiets kan overkomen. Waarschijnlijk sloeg mijn chemobrein toe tijdens het boekingsproces, anders kan ik zo’n fout niet verklaren. Om een ​​lang verhaal kort te maken, ik boekte toen een zeer goedkope kamer in het 5-sterren Saraya Corniche Hotel voor mijn twee nachten in Doha via Qatar Airways via Booking.com, wat niet veel duurder was dan het ultieme +Qatar aanbod.

Geen visum nodig voor EU-burgers

Overigens heb je als EU-burger geen visum nodig voor deze korte verblijven, deze krijg je bij binnenkomst. De homepage van Qatar Airways biedt zeer uitgebreide informatie, ook in het Duits. Hier moet ik de inspanningen prijzen die de telefonische ondersteuning in Wenen heeft geleverd om mijn boekingsprobleem onder controle te krijgen, de verwijzing naar de hotelboekingssite was zeer nuttig. Ik heb voor Qatar Airways gekozen omdat ze speciale menu’s aanbieden, waarover ik na mijn reis naar huis in detail zal rapporteren.

De tweede reden om in Doha te stoppen was een vriend van mijn man die, ondanks haar lange verblijven in het buitenland, nooit helemaal van onze radar is verdwenen. Inmiddels woont ze al 10 jaar in Qatar als succesvol ondernemer. Een betere stadsgids had ik me nauwelijks kunnen wensen.

Islamitisch beïnvloed en toch erg westers

Maar nu een paar woorden over Doha. Ik wil niet verzanden in historische feiten, daar is genoeg over te lezen op internet. De stad doet me erg aan Singapore denken. Vooral de skyline. Opvallend is dat hier veel geld werd en wordt uitgegeven om een ​​westers georiënteerde stad te creëren. Hoewel het emiraat Qatar nog steeds wordt gedomineerd door de islam, is er een duidelijke opening naar het westen. Tussen traditioneel geklede Qatari’s kenmerken mensen uit alle landen van herkomst het straatbeeld. Volgens mijn onderzoek is slechts een kleine 10% van de bevolking oorspronkelijke bewoners.

Souq Waqif, Katara en openbare stranden

Er zijn nauwelijks historische gebouwen in de stad. Waar die er waren, werden deze vervangen door nieuwe gebouwen. Zelfs als de Souq Waqif er *oud* uitziet, is hij dat niet. Vooral in de schemering is het zeker een bezoekje waard. Een andere bestemming was de nieuwe wijk Katara. Er wordt vooral cultuur aangeboden en de wijk wordt gebruikt voor recreatie. Daarom zijn er ook tal van restaurants en bars, evenals openbare stranden die doen denken aan de Côte Azur.

Met Qatar Airways naar Doha
Schuiven naar boven