Kunnen tuinmeubelen buiten blijven staan?

Kunnen tuinmeubelen buiten blijven staan?

We gaan ervan uit dat je bij alle weersomstandigheden tuinmeubelen op het terras kunt laten staan. Maar niet alle materialen zijn hiervoor geschikt, er zijn een aantal beperkingen en compromissen. De tweede meest gestelde vraag, direct na “Biedt u korting?” is de vraag: “Kunnen onze tuinmeubelen buiten staan?”

Een recente marketingcampagne ging over het onderhoud van onze tuinmeubelen of de tuinset lounge. Hiervoor hebben we onderstaande video gemaakt. We zijn trots op het feit dat onze meubels zijn ontworpen om moeder natuur te weerstaan ​​en tegelijkertijd weinig onderhoud nodig hebben om jarenlang mee te gaan.

De uitspraak “ontworpen om het middelpunt van de tuin te zijn, geen roest, geen rot ongeacht het weer” klinkt als een uitdrukking die velen in onze branche zouden zeggen.

Weerbestendigheid is een zeer belangrijk kenmerk van terrasmeubilair en hoewel elk product dat als zodanig wordt verkocht, bestand moet zijn tegen gebruik buitenshuis bij alle weersomstandigheden, zijn er tal van beperkingen en compromissen.

Er zijn verschillende factoren die de weerbestendigheid van uw tuinmeubelen beïnvloeden. Het hangt ervan af van welk materiaal het meubel is gemaakt, hoe het is gemaakt, in welke staat het zich bevindt, hoe goed het is onderhouden, welke extra bescherming het heeft gekregen en zelfs het microklimaat in je tuin heeft invloed. Dit is precies waar we in dit artikel wat dieper op in willen gaan. We willen nader bekijken waarom we denken dat gegoten aluminium een ​​van de beste materialen is voor het Nederlandse klimaat en we geven ook enkele tips om onze tuinmeubelen er goed uit te laten zien. Moeten tuinmeubelen weer- of weerbestendig zijn?

Je zou kunnen stellen dat terrasmeubilair niet volledig waterdicht hoeft te zijn, zoals een schuurtje, dat de onderliggende houten structuur (en natuurlijk de spullen erin) moet beschermen. Ze moeten echter duurzaam zijn, zodat ze vele zomers bestand zijn tegen de elementen met een minimum aan onderhoud/bescherming.

De meeste professionals in onze branche raden aan om het meubilair tijdens de zwaarste weersomstandigheden op te slaan of af te dekken (in een schuur met een waterdicht dak). Onze collectie tuinmeubelen is ontworpen om het hele jaar door op je terras te blijven staan ​​en de beschermende afwerking is bestand tegen zelfs zware sneeuwval. Het lakwerk ziet er niet alleen goed uit, maar dient ook ter bescherming van het onderliggende hoogwaardige gegoten aluminium. Aluminium kan van nature (en in zijn onafgewerkte/geverfde staat) buiten worden blootgesteld terwijl het oxideert om zichzelf tegen de elementen te beschermen.

Deze witte, kalkachtige laag is echter geen vorm van corrosie zoals bij gietijzer, dat oxideert met vocht. Aluminiumoxide schilfert niet af maar vormt een beschermende “huid” die het oxidatieproces daadwerkelijk stopt en corrosiebestendig maakt. Dat ziet er echter niet erg aantrekkelijk uit. Ons gelakte oppervlak voorkomt dit en zorgt ervoor dat je meubels er altijd goed uitzien.

Een ander voordeel van gegoten aluminium is dat het sterk maar relatief licht is in vergelijking met andere metalen en hout, maar niet zo licht als kunststof. Zelfs onze grootste buitentafels kunnen gemakkelijk door twee personen worden gedragen als u ze wilt verplaatsen.

Natuurlijk heeft weerbestendig terrasmeubilair een prijs, en om eerlijk te zijn, het enige andere materiaal dat we hebben gevonden dat net zo goed werkt, is teak. Dit is echter vaak erg duur en buiten het budget van veel mensen.

Onze meubels van gegoten aluminium zijn in het begin misschien duurder dan de goedkopere meubelen van de bouwmarkt, maar ze gaan veel langer mee en bieden op de lange termijn meer waar voor hun geld.

Als er één minpuntje is, kan het heet worden in direct zonlicht. Met onze zitkussens en een kantelparasol (die trouwens ook nog eens weerbestendig is) gaat u dit eenvoudig tegen. Als onze meubels echter in een regenbui terechtkomen, zijn ze snel droog en klaar voor gebruik als de zon weer tevoorschijn komt.

Kunnen tuinmeubelen buiten blijven staan?
Schuiven naar boven